Over Ematri

Over Ematri

Historie

In 1976 richtte Evert van Maanen een transportbedrijf op: Ematra b.v.; een acroniem voor Evert van Maanen Transport. Na enige jaren besloot Evert om zich meer te gaan toeleggen op het spuiten van bedrijfsvoertuigen. 

De groei

Gaandeweg werden er naast het spuitwerk ook steeds meer werkzaamheden verricht op het gebied van schadeherstel van bedrijfsvoertuigen. Halverwege de jaren 90 is de onderneming verhuisd van Zwartebroek naar de Harselaar. Het nieuwe pand werd hightech ingericht, zodat men de modernste richtvloeren, richtbanken en richtapparatuur kon gaan gebruiken. Dit was uniek voor die tijd.

Nieuwe directie

Vanaf 2011 voerden Robert van Maanen en Gert van Rootselaar gezamenlijk de directie over Ematra en met succes. Het aantal opdrachtgevers groeit in de loop der jaren gestaag en ook de activiteiten worden verder uitgebreid. Een voorbeeld hiervan is dat defensie opdrachtgever werd met oog op spuitwerk. Ook groeide de truck opbouw afdeling met o.a. de  specialisatie in autolaadkranen. Hiermee groeide automatisch ook de opbouw van kisten en kasten op trucks.

Ematri is geboren

Tot 2016 zijn alle activiteiten uitgevoerd onder de vlag Ematra. Innovatie zit in ons DNA. Daarom hebben wij eind 2016 besloten om een zakelijke splitsing door te voeren. Zo kunnen verschillende activiteiten nog beter doorgroeien. Zo is Ematri geboren. Robert van Maanen gaat zich bezig houden met Ematra en Gert van Rootselaar met Ematri.

Het team dat u helpt!

  • Gert Van Rootselaar

    Directeur

    Truck repair & improvement